
Tastes of Messinia: Discovering Gastronomy
Inheritance
We would like to thank all the participants of the program who participated in the creation of the videos and recipes!
All participants in detail:
-
Κωνσταντίνος Αντωνάκης
-
Αναστάσης Καραστέργιος
-
Δήμητρα Ανδρέου
-
Δήμητρα Μαραγκάκη
-
Σπύρος Μάης
-
Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης
-
Χάρης Φουντάς
-
Σπύρος Μάης
-
Διονύσης Σπανουδάκης
-
Παναγιώτα Γκότση
-
Νίκος Ξιάρχος
-
Δημήτρης Κοροβίλας
-
Άγγελος Κοροβίλας
-
Μάνος Λεοντάρης
-
Γιωργία Μετάκου
-
Γιάννης Παναγόπουλος
-
Πέτρος Στράτης
-
Κλεοπάτρα Ασημακοπούλου
Οι εθελοντές μας

Our coach
Δήμητρα Γριβοκωστοπούλου
We were honored to work with the outstanding chef of the local community of Messinia, who guided us through the program with her passion and experience. Her deep knowledge of Messinian cuisine and her dedication to highlighting the local culinary heritage was invaluable to our success.

Οι συνταγές μας
Τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας
Η Μεσσηνιακή γη είναι γνωστή για τα εξαιρετικά προϊόντα της, που συνδυάζουν την παράδοση με την κορυφαία ποιότητα. Από το φημισμένο ελαιόλαδο και τις γευστικές ελιές Καλαμών, μέχρι τα μοναδικά τοπικά γλυκίσματα, κάθε προϊόν της περιοχής φέρνει μαζί του τη γεύση και τη θρεπτική αξία του μεσσηνιακού τοπίου.

Ελιές Καλαμών
Γνωστές για την πλούσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά τους

Παστό Χοιρινό
Φτιαγμένο με αγνό χοιρινό κρέας που καπνίζεται με αρωματικά βότανα και διατηρείται σε ελαιόλαδο

Ταλαγάνι
Πλούσια γεύση και ελαστική υφή, ιδανικό για ψήσιμο ή σε σαλάτες.

Λαλάγγι
Φρεσκοτηγανισμένο σε ελαιόλαδο, συνοδεύεται με μέλι και φέτα.

Τσαπέλα
Ξηρά σύκα που ξεχωρίζουν για τη γλυκιά τους γεύση και την πλούσια διατροφική τους αξία.

Λουκάνικο με πορτοκάλι
Εκλεκτό χοιρινό, αρωματισμένο με μπαχάρια και πορτοκάλι, βρασμένο σε κρασί
Βίντεο Συνταγών: Γεύσεις Μεσσηνίας
Μεσσηνιακές Συνταγές
Μεσσηνιακές Συνταγές


Μπαμπανάτσα

Κουταλίδες

Λαλάγγια

Γαλατόπιτα
Φωτογραφικό Υλικό
Our partners


